Proiecte

Proiectul “TIMIȘ FOTO ART”, aflat la prima ediție, a făcut o incursiune în lumea satului bănățean din zilele noastre, prin care Institutul de Formare Profesională – IFP și-a propus să valorifice și să expună cadrul natural, patrimoniul cultural, precum și alte obiective relevante din Județul Timiș.

Expoziția “Descoperă Județul Timiș – o călătorie peste secole”, organizată în perioada 18 – 25 septembrie 2020, a invitat publicul interesat prin intermediul fotografiilor la o călătorie peste secole, care să evoce trecutul și să îi permită să cunoască prezentul.

Această lucrare a expus 20 fotografii ale artistului Marian Popescu, ale cărui încadrări ne îndeamnă să respectăm moștenirea, rădăcinile și tradițiile timișene!

Cu o amplasare geografică privilegiată, Timișul este un județ multicultural și multietnic, fiind marcat de anumite interferențe între cultura populară românească și cea a naționalităților conlocuitoare, interferențe ce se manifestă în arhitectură și în viața de zi cu zi.

Acest proiect a fost realizat de Institutul de Formare Profesională – IFP și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Proiectul cultural “TIMIȘ AGRO ART”, organizat de Institutul de Formare Profesională și  cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, aflat la prima ediție, a avut în centrul preocupărilor punerea în valoare a potenţialului natural, a tradiţiei, a identităţilor şi a conexiunii individului cu natura.

Agenda evenimentului a cuprins o expoziție de lucrări cu produse tradiţionale, organizată în perioada 29 – 30 noiembrie 2020 și patru ateliere de creație – cu temă agro în care au fost implicați elevi din cadrul școlilor din Județul Timiș.